Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wołowiną
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
150 g wody
-
200 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
1 łyżka oleju słonecznikowego
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
300 g wołowiny bez ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
120 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka wina ryżowego
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
olej słonecznikowy ilość do smażenia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
962 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 godz.
Samosy
1 godz. 40 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Bułeczki z wieprzowiną (Nikuman)
2 godz.
Czebureki
2 godz. 35 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Pierożki shaomai
2 godz.